241. Град

Расте град, се извишува и труе.

 

242. Стари коски

Болат стари коски во живот.

 

243. Земја

Земја запустена што долго умира.

 

244. Дишам

Дишам со полни гради на планина.

 

245. Пљачкаш

Нивен пљачкаш на беден народ.