446. До кога

До којзнае кога
со снага исправена.

447. Секаде

Каде и да сум во следниот миг
ќе те мислам жизнена, љубов.

448. Сопатништво

Нашето сопатништво
и на светол и на темен пат.

449. Најдалечен

Најдалечен од оној
што не може со мене.

450. Ете

Ете, нека биде
како може за тебе.