421. Сведен

Се собрале ближни на сведен
без заеднички минати времиња.

422. Недоречено

Сѐ недоречено од мене за нас
откога онемев во мрачнина.

423. Жед

Пред изворска вода
премален и бесцелен.

424. Буништа

Се обградиле со буништа
отпадници и простаци.

425. Се случува

Се случува гром да удри
во дрво со длабок корен.