166. Облаци

Надоаѓаат облаци
на небо без птици.

 

167. Ветар

Штотуку ветер почнува
да навалува врз огништа.

 

168. Видно

Тој видно се ведне
над оган што тлее.

 

169. Војувам

Се уморив од победи и порази
против студови и мрачнини.

 

170. Излез

Гледам излез спроти влез
на време во мене заробено.