266. Гробница

Гробница на крстопат
на животни сопатници.

 

267. Поразувам

Поразувам и дење и ноќе
времиња што нѐ делат.

 

268. Насолзени очи

Насолзени очи
на испиено лице.

 

269. Трагична смрт

Живи изгорени,
во оган неразделни.

 

270. Земја на умирање

Земја на луѓе страдни и јадни,
без своја рожба, без свој род.