366. Се зазорува

Еден до друг
со мисла и збор.

 

367. Јава

Одамна е јава
и близу и далеку.

 

368. Бос

Бос талка низ светот
сам откога е роден

 

369. Градски метеж

Несовладлив метеж
без воздив и почин.

 

370. Госпоѓа

Госпоѓа во излог со кукли
сам случајно забележав.