1. Ве предупредува стар бел дедо:
    Народот кажа Не на наци-фашистичкиот, антимакедонскиот француско-бугарски „пакет“ за почеток на преговори за членство во ЕУ. Ако вие кажете Да, тогаш сте негови непријатели и наци-фашистички велепредавници!