1. Да сме на јасно и гласно:
    Во НАТО не е примена Република Македонија, туку територија од квислинзи наречена Северна Македонија!
    Некогаш (којзнае кога) нема Македонија, држава на македонскиот народ и малцинствата во неа, да почне преговори за членство во ЕУ, туку Северна Македонија со Северномакедонци и други „државотворни заедници“.